Σε τι διαφέρει η σημαία του Νεπάλ από τις υπόλοιπες;

Κατμαντού

Γνωρίζετε σε τι διαφέρει η σημαία του Νεπάλ από τις υπόλοιπες σημαίες κρατών της γης; Αρχικά ας πούμε δυο λόγια για την μοναδική αυτή χώρα που είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τον Απρίλιο του 2017.

Νεπάλ: To σπίτι του Έβερεστ

Κάτω από το Έβερεστ, τον αιώνιο «φρούραρχο» των Ιμαλαΐων, απλώνεται το Νεπάλ. Η πατρίδα του Βούδα, δείχνει σε ορειβάτες και πεζοπόρους από όλο τον κόσμο το δρόμο για την κορυφή.

Μπορεί η Ινδία στα νότια και η Κίνα στα βόρεια να είναι δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, όμως ένας μικρός σε μέγεθος γείτονας με έκταση λίγο μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας, το Νεπάλ, αποτελεί τον κρυφό πόθο ανθρώπων από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Παρά τα πολλά σημεία απείρου κάλλους και φυσικής ομορφιάς που έχει να επιδείξει, παρά τις χιλιάδες ταξιδιωτών που προσελκύει οι περισσότεροι των οποίων ονειρεύονται να κατακτήσουν κάποια από τις κορυφές των Ιμαλαίων, παραμένει από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο. Το 2015 επλήγει από ισχυρό σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα. Σήμερα πληθυσμός του αγγίζει τα 30εκ και η πρωτεύουσα της χώρας είναι το Κατμαντού. 2019 έχει ο χρόνος για εμάς, 2075 είναι τώρα στο Νεπάλ όπου η Πρωτοχρονιά γιορτάζετε στις 14 Απρίλη!!

Η μοναδική μη τετράπλευρη σημαία του κόσμου

Η σημαία του νεπάλ
Η σημαία του Νεπάλ

 

Η σημαία του Νεπάλ εγκρίθηκε επίσημα στις 16 Δεκεμβρίου του 1962 και είναι η μόνη εθνική σημαία που δεν είναι ορθογώνια. Τα πάντα στη σημαία του Νεπάλ έχουν ιδιαίτερη σημασία, από το σχήμα, τα χρώματα και τα σύμβολα. Τα δυο τρίγωνα, συμβολίζουν τις κορυφές των Ιμαλαίων.

Τα χρώματα συμβολίζουν το εθνικό λουλούδι της χώρας, το ροδόδενδρο. Στη σημαία υπάρχουν ακόμη ένας ήλιος με δώδεκα ακτίνες και μια ημισέληνο. Η ημισέληνος συμβολίζει την ηρεμία και την καθαρότητα του πνεύματος του λαού του Νεπάλ και ο ήλιος αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητά τους. Αυτά τα σύμβολα αντιπροσωπεύουν επίσης το κρύο των Ιμαλαΐων και τη θερμότητα στα πεδινά. Μαζί συμβολίζουν τη μακροζωία της χώρας που να σημειώσω πως δεν έχει αποικιοκρατηθεί ποτέ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x