About Us

 

Η ομάδα μας: Γιώργος-Γιώτα-Αναστασία

Καλώς ήρθατε στο ταξιδιωτικό μας blog. Εγώ είμαι ο Γιώργος, δίπλα μου η Γιώτα και λίγο πιο πέρα, παίζει με τα Lego της, η Αναστασία που πλησιάζει πλέον τα έξι. Εμείς οι τρεις, κρυβόμαστε πίσω από το greekfamilytravel.com.

Την ιστοσελίδα την δημιουργήσαμε το 2017 στην πλατφόρμα της Wix. Από τον Ιούλιο του 2019 το σάιτ μας φιλοξενείται στη πιο διαδεδομένη πλατφόρμα, αυτή του WordPress. Σκοπός μας ήταν τα ταξίδια και οι εμπειρίες μας να υπάρχουν μαζεμένες σε μια ιντερνετική γωνία όπως ένα άλμπουμ φωτογραφιών στη βιβλιοθήκη μας. Να τα διαβάζουμε, να τα ξεφυλλίζουμε, να μη ξεχνάμε λεπτομέρειες αυτών στο πέρασμα του χρόνου. Θέλουμε να μοιραζόμαστε με φίλους και γνωστούς αυτά που κάνουμε και για να σηκώσουμε κάποιους απ’ αυτούς από την ζεστασιά του σπιτιού τους αλλά και γιατί μπορεί μια λέξη, ένα άρθρο, μια φωτογραφία, να εμπνεύσει κάποιον που θα επιθυμήσει να κάνει κάτι ανάλογο.


Ο Γιώργος είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει τρέλα με τα ταξίδια και με τον ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ταξίδι χωρίς περιπέτεια κούραση και ταλαιπωρία δε θεωρείται ταξίδι. Μπορεί να μιλάει για ώρες με ανθρώπους που γυρνάνε τον κόσμο. Το όνειρο του αυτό είναι άλλωστε. Να γυρίσει τη γη με ένα βαν κάμπερ. 41 χώρες όπως βλέπεις φίλε αναγνώστη στο κάτω μέρος της σελίδας έχει επισκεφθεί, αρκετές πριν το 2008 που γνώρισε τη Γιώτα. Το Σαράγεβο είναι η αγαπημένη του πόλη, ενώ το ταξίδι στο Νεπάλ ήταν ότι πιο δυνατό έχει ζήσει. Τα παιδιά στην Αφρική αξίζουν τα πάντα γι’ αυτόν. Τα εθελοντικά ταξίδια σε Κένυα και Τανζανία τον ταρακούνησαν έντονα. Όταν δε δουλεύει ασχολείται με αυτό εδώ το μπλογκ το οποίο έχει αποφασίσει να το εμπλουτίσει με πιο γοργούς ρυθμούς απ’ ότι ώς τώρα.


kenyaΗ Γιώτα έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός. Το ταξιδιωτικό μικρόβιο το κόλλησε από τον Γιώργο με τον οποίο και ταξιδεύει από το 2008 που τον γνώρισε. Από το 2013 που ήρθε η Αναστασία στη ζωή τους, τα ταξίδια δε σταμάτησαν, ούτε κι ο τρόπος που τα οργάνωναν. Της αρέσει πολύ να ζει την κάθε στιγμή όταν ταξιδεύει, να αποτυπώνει με το μάτι κι αυτός είναι και ο λόγος που δε βγάζει ούτε μια φωτογραφία. Λατρεύει τα παραδοσιακά καφενεδάκια σε ορεινά χωριά της χώρας μας καθώς και τα κουλτουριάρικα μικρά cafe σε ευρωπαϊκές πόλεις. Τα τελευταία της εθελοντικά ταξίδια σε Νεπάλ και Αφρική της άλλαξαν όχι μόνο την οπτική για την ζωή, αλλά και για τα ταξίδια. Πριν τα ξεκινήσει κάποιος φίλος την είχε προειδοποιήσει πως αυτά τα ταξίδια είναι σαν τα ναρκωτικά. Και τελικά είχε δίκιο.


Η Αναστασία ταξιδεύει από 6 μηνών. Προσαρμόστηκε με τον καιρό στα δικά μας ταξιδιωτικά δεδομένα. Μάλλον έπαιξε ρόλο το γονίδιο. Πεζοπορίες με τον μάρσιπο, μπάνιο σε παγωμένες βάθρες στον Όλυμπο, μακρινά οδικά ταξίδια καθισμένη στο καρεκλάκι της για ώρες, ατελείωτα χιλιόμετρα στο καρότσι αλλά και περπάτημα αργότερα, πλέον στα 5.5 της χρόνια συχνά πυκνά μας ρωτάει πότε θα είναι το επόμενο μας ταξίδι. Λατρεύει τη φύση(μαθήτρια του υπέροχου Σχολειού της Φύσης για 4 χρόνια) κι αυτό τη βοηθά να προσαρμόζεται εύκολα σε οποιεσδήποτε συνθήκες μακριά από το σπίτι. Μας ακολουθεί σε όλα τα ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι η τέλεια συνταξιδιώτισσα άλλωστε. Στο Νεπάλ το 2017 της βγάλαμε διαβατήριο για να έρθει μαζί μας. Τελικά, λόγω εμβολίων σε τόσο μικρή ηλικία  αλλάξαμε γνώμη. Ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις της στο αντίκρισμα παιδιών της Αφρικής και της Ασίας και στο πόσο διαφορετικά ζουν. Πλησιάζει κι αυτή η ώρα γιατί πλέον είναι και δικιά της απαίτηση.


Θα διαβάζεις ιστορίες απ’ αυτά που βλέπουμε και ανακαλύπτουμε. Απ’ αυτά που βιώσαμε και μας έκαναν να νιώσουμε συναισθήματα μοναδικά. Είμαστε από τη Θεσσαλονίκη αλλά σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε και να εξερευνήσουμε όσα περισσότερα μέρη στον κόσμο γίνεται.

Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν μας ακολουθήσεις, διαβάζοντας τα άρθρα μας, ακολουθώντας και σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις μας. Προς το παρών στη σελίδα μας στο facebook  και εδώ στο www.greekfamilytravel.com​

Πόσες χώρες έχει η ο πλανήτης Γη; Γύρω στις 200. Έχουμε πάει μαζί και μόνοι στις 41. Από την καθεμιά πήραμε και κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό λοιπόν ταξιδέψτε. Μόνο έτσι θα γίνετε πλουσιότεροι.

 

greekfamilytravel’s Travel Map

greekfamilytravel has been to: Albania, Argentina, Austria, Bosnia and Herzegovina, Belgium, Bulgaria, Switzerland, Cyprus, Czech Republic, Germany, Denmark, Estonia, Spain, France, United Kingdom, Greece, Croatia, Hungary, Italy, Kenya, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Latvia, Monaco, Montenegro, Macedonia, Netherlands, Nepal, Poland, Portugal, Serbia, Russia, Sweden, Slovenia, Slovakia, Turkey, Tanzania, Ukraine, United States, Uruguay.
Get your own travel map from Matador Network.