Βουλγαρία-Graffiti-Photostory από τη Φιλιππούπολη(Πλόντβιβ)

Το Πλόντβιβ, η πιο γνωστή για μας τους Έλληνες ως Φιλιππούπολη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας μετά τη πρωτεύουσα Σόφια. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά γι’ αυτήν, καθώς ψηφίστηκε ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 μαζί με τη Ματέρα της Ιταλίας. Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη της γειτονικής μας χώρας κατακτά έναν τέτοιο τίτλο.

Η Φιλιππούπολη και γι’ αυτόν το λόγο έχει βάλει τα γιορτινά της. Πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες, παντού αφίσες που σου υπενθυμίζουν που βρίσκεσαι. Ξεχωρίζει για το δημιουργικό και ανοιχτό της πνεύμα για την πολιτιστική της κίνηση και για τη φρεσκάδα που αποπνέει. Αν περπατήσεις στα σοκάκια της, δίπλα στο danov hill, στην Παλιά Πόλη, στην τρέντυ γειτονιά της Kapana, τότε θα διαπιστώσεις πως η τέχνη του δρόμου με τα πολύχρωμα γκράφιτι και ψηφιδωτά, είναι από τις πιο όμορφες που έχουμε δει. Κάθε βήμα που κάνεις, σε κάθε δρόμο που επιλέγεις να περπατήσεις, το πιο πιθανό είναι να ρθεις κατάματα με μια υπέροχη ζωγραφιά.

Στην πόλη γίνονται συχνά διαγωνισμοί δρόμου για την καλύτερη τοιχογραφία. Τα πιο αναγνωρισμένα graffiti group εδώ και χρόνια είναι οι Clear Minded Stream και οι Pyrotechnics.

Σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε αναλυτικά για τα υπόλοιπα must see της πανέμορφης και ήσυχης αυτής πόλης. Ως τότε όμως ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες μας. Και αν επισκεφθείτε ποτέ το Πλόντβιβ, περπατήστε λίγο παραπάνω. Τις ομορφιές αυτές αξίζει να τις δουν όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x