Ένα φανταστικό Adventure Park

Πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή είχαμε επισκεφτεί την Ελβετία για 4 μέρες. Είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο από τη Ζυρίχη και κάναμε ένα Road Trip 1500 χλμ σε πόλεις και πανέμορφα χωριά των Άλπεων.

Στο άρθρο αυτό δε θα σταθούμε στα μέρη που είδαμε και φωτογραφίσαμε. Το Adventure Park που επισκεφτήκαμε στο χωριό Aigle ήταν από τα πιο ωραία πράγματα που κάναμε στην 4ήμερη μας διαμονή εκεί. Περνάς ευχάριστα με τα παιδιά σου κάνοντας κάτι διαφορετικό, είσαι μέσα στη φύση σ’ ένα πανέμορφο χώρο, γυμνάζεσαι, κι αν θες μπορείς να κάνεις και πικ νικ σε μια ήσυχη γωνιά του δάσους.

Εννοείτε πως ο χώρος προτείνεται και μόνο για ενήλικες μιας και υπάρχουν διαδρομές που θέλουν πολύ καλή φυσική κατάσταση για να τις ολοκληρώσετε αλλά και κάποιες πιο διασκεδαστικές.

Φεύγουμε από Σιόν

Είναι η τελευταία μας μέρα στην Ελβετία και το ανοιξιάτικο ξύπνημα μας βρίσκει σ’ ένα χωριό κοντά στο Σιόν. Τυχαία πέφτει στα χέρια μας ένα φυλλάδιο με διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε κλειστούς αλλά και υπαίθριους χώρους της περιοχής. Aigle Adventure Park και μένει το μάτι μας!! 55 χλμ από Σιόν, στο δρόμο μας για τη Ζυρίχη απ’ όπου θα παίρναμε την επόμενη  μέρα το αεροπλάνο της επιστροφής.  Υπήρχε πάρκο της ίδιας αλυσίδας και στο Σιον, το επισκεφτήκαμε, αλλά δεν είχε ανοίξει ακόμη. Γιώργος – Γιώτα – Αναστασία – Γιάννης με μια φωνή αναφωνούν: “Φύγαμεεεεεε”.

Σε 1 ώρα ήμασταν εκεί. Σ’ ένα χωριό με αετήσιο όνομα(Aigle) το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι πολύ συναρπαστικό.  Και τελικά επιβεβαιωθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας Aigle Adventure Park

Εγώ στα 42 μου, ο Γιάννης στα 11 και η Αναστασία στα 4.5 αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή. H Γιώτα θα είχε το ρόλο του φωτογράφου – καμεραμάν. Δεν είχε πολύ κόσμο γιατί ήταν καθημερινή. Διψασμένοι για περιπέτεια λοιπόν περιμένουμε πως και πως τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε.

Τα νέα παιδιά που δούλευαν εκεί ήταν επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους. Ήταν πολύ εξυπηρετικοί και φιλικοί μαζί μας σε όλο το τρίωρο της παραμονής μας. Αφού μας έδεσαν, μας πέρασαν ζώνες ασφαλείας, κρίκους, κράνη, γάντια και όλα τα σχετικά, μας μίλησαν 10 περίπου λεπτά για το τι και πως. Ένα είδος πολύ βοηθητικού σεμιναρίου που μας έδειξε εξαρχής τον επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας του Adventure Park.

 

Υπάρχουν 3 διαδρομές για μικρά παιδιά 4-7 ετών και 8 διαδρομές για τους μεγαλυτέρους. Μοβ και πορτοκαλί(2 διαδρομές) για την Αναστασία και κίτρινο(2) – πράσινο(2) – μπλε(2) – κόκκινο – μαύρο για ηλικίες 7-12, 12-16 και 16+. Η μαύρη ήταν και η δυσκολότερη όλων. Προσπάθησε ο γραφών να την ολοκληρώσει αλλά κάπου στη μέση εγκατέλειψε(γέλια).

Κάθε μια διαδρομή είχε και  διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το χρώμα. Η Αναστασία ολοκλήρωσε και τις 3 παιδικές διαδρομές ενώ εγώ με τον Γιάννη ολοκληρώσαμε από 2 και άφησα στη μέση την μαύρη όπως προανέφερα.

Για την είσοδο μας πληρώσαμε και οι 3 μαζί, 74 ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 59€ και πιστέψτε με περάσαμε υπέροχα. Άξιζε η όλη φάση τα χρήματα που δώσαμε ως και το τελευταίο σεντ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kiki_mcf
4 Μαΐου 2020 22:35

Πολύ ωραία πρόταση παιδιά, δεν ήξερα το μέρος!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x