Λίγα λόγια για το Road Trip

Να ζήσουμε σαν νομάδες

Πολλοί μας ρωτούν για το ταξίδι αυτό που επιλέξαμε να κάνουμε. Που θα κοιμάστε, έχετε παιδί μαζί σας, που θα την πας γυναίκα έγκυο 8 μηνών , δε φοβάστε τόσα και τόσα γίνονται, θέλει λεφτά για να κάνεις κάτι τέτοιο κτλ κτλ.

Αρχικά να τονίσω την μεγάλη αγάπη που έχουμε για τη φύση. Η ακριβή για τα τωρινά δεδομένα αλλά παράλληλα και φθηνή σε βάθος χρόνου αγορά της σκηνής οροφής που κάναμε πριν λίγους μήνες, έγινε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να ταξιδεύουμε από μέρος σε μέρος, να κοιμόμαστε όπου θέλουμε, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια μας. Να έρθουμε σε άμεση επαφή με τη φύση, μακριά από την καθημερινότητα του καταναλωτισμού που έχουμε περιέλθει επηρεασμένοι από τα σημεία των καιρών.

Να ζήσουμε για αυτό το λίγο σαν νομάδες. Να γίνει σπίτι μας το κάθε χωριό, το κάθε βουνό, η κάθε παραλία που θα παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας μόλις αρχίσει να σουρουπώνει. Και με το που ξημερώνει φεύγουμε. Για τον επόμενο προορισμό. Για το επόμενο σπίτι μας

Τέτοιο ταξίδι με παιδί και 8 μηνών έγκυο γυναίκα;

Ο γιατρός μας εξάλλου το είπε: Νοσοκομείο να υπάρχει σε απόσταση 1-1.30 ώρας σε περίπτωση που την πιάσουν οι πόνοι και πάτε όπου θέλετε. Εφόσον η Γιώτα δεν είχε πρόβλημα, εφόσον η Αναστασία τρελαίνεται για περιπέτειες, εφόσον εγώ διψάω για τέτοιες εμπειρίες ζωής η απόφαση πάρθηκε από τον Οκτώβριο που παραγγείλαμε τη σκηνή οροφής. Καλή οργάνωση, καλή διάθεση και φύγαμε.

Σχεδιασμός ταξιδιού

Αρχικά θέλαμε το ταξίδι μας με την Autohome-Αirtop σκηνή μας να γίνει στην Ελλάδα. Να πάρουμε κατά κάποιον τρόπο μια δόση εξοικείωσης σε γνώριμα εδάφη. Εφόσον καταλήξαμε και συμφωνήσαμε σ’ αυτό, το επόμενο πλάνο ήταν η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Θέλαμε ένα road trip που να τα έχει όλα. Και βουνό και θάλασσα και ποτάμια και πολύ πολύ φύση.

Έτσι βάλαμε στο πρόγραμμα για περίπου 10 μέρες την πανέμορφη Ήπειρο που έχει όλα όσα προανέφερα. Λίγο τα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, λίγο τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, λίγο η Βοβούσα με το φεστιβάλ της, Σύβοτα, Καναλάκι, Πάργα, Άρτα.

Έπειτα κατηφορίζουμε προς Πελοπόννησο όπου 20 μέρες σίγουρα είναι λίγες, αλλά αρκετές για να δούμε όλα όσα έχουμε σημειώσει στον χάρτη μας. Πάτρα σε φίλο, Κυπαρισσία, Βοιδοκοιλιά, Πύλο, Μάνη, Γύθειο, Ελαφόνησος, Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα είναι μερικά από τα μέρη που προγραμματίζουμε να επισκεφθούμε.

Ο γυρισμός μας προβλέπεται πιο σύντομος σε 4-5 μέρες περίπου με επίσκεψη στην Παύλιανη, στο Πήλιο σε φίλους και 1 διανυκτέρευση με θέα τα μαγικά Μετέωρα που τη χρωστάω στον εαυτό μου από τότε που ήμουν μικρός και είχα μείνει έκπληκτος με τη ομορφιά του μοναδικού αυτού τοπίου. Έλεγα τότε πόσο μαγικά θα είναι να ξυπνήσεις εδώ ψηλά με τέτοια θέα. Τα μυστηριώδη βράχια με τα μοναστήρια φωλιασμένα στις κορυφές τους τόσο αρμονικά, προκαλούν για μια διανυκτέρευση όπως και να χει.

Οργάνωση ταξιδιού

Αν υποθέσουμε ότι το ταξίδι είναι ένα μεγάλο παζλ, τότε η οργάνωση του, δίκαια κατέχει κάποια από τα ωραιότερα κομμάτια του. Οι σημειώσεις και οι αγορές ξεκίνησαν από την Άνοιξη ακόμη. Πέρα από τη σκηνή οροφής θέλαμε αρκετά βασικά πράγματα που ένας free camper πιθανόν να είχε, αλλά εμείς ούτε καν τα μισά.

Έτσι επενδύσαμε σε κάποια ποιοτικά ψώνια ώστε σε βάθος χρόνου να βγάλουν τα χρήματα τους. Τα συμπράγκαλα μας λοιπόν: ένας ψυγείο – καταψύκτης με ρεύμα και φορτιστή αυτοκινήτου, μια ντουζιέρα 10lt, μια απίστευτα εύχρηστη ψησταριά αερίου, ένα μικρό τραπεζάκι, 3 καρέκλες θαλάσσης, ένα μαγνητοφωνάκι, ένα τρανζιστοράκι, μια action camera, 3 παγούρια νερού, μπόλικα φαγώσιμα και αρκετά μαγειρικά σκεύη για όλες τις χρήσεις. To σίγουρο είναι πως μετά από το ταξίδι θα ξέρουμε με σιγουριά ποια πράγματα μας είναι απολύτως απαραίτητα και ποια μας φάνηκαν αχρείαστα και τα κουβαλούσαμε άσκοπα.

Που βρίσκεται τα χρήματα;

Ένα τέτοιο ταξίδι, για να βγει οικονομικά με καθημερινές διανυκτερεύσεις σε δωμάτια και με φαγητό από έξω, εκτός του ότι δε συμβαδίζει με τον τρόπο ζωή μας είναι και πολυέξοδο. θέλει ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ αν είσαι 30 μέρες στο δρόμο. Εμείς με την σκηνή οροφής, κερδίζουμε το βασικότερο έξοδο του ταξιδιού, αυτό του ύπνου. Με την ψησταριά αερίου και το καθημερινό μαγείρεμα, γλιτώνουμε το δεύτερο βασικό έξοδο. Οπότε ο προϋπολογισμός πέφτει σχεδόν στο μισό. Όσα χρήματα θέλει ένα ζευγάρι για ένα αξιοπρεπές ταξίδι πχ στη Σαντορίνη για 7-10 μέρες, τόσα θα ξοδέψουμε εμείς οι 3 σε 30. Το θέμα είναι πως τη βρίσκει ο καθένας.

 

Τη στιγμή που τελειώνω αυτό το κείμενο βρισκόμαστε στη Βοβούσα. Έξω βρέχει, έχει 12º, είμαστε στο καταφύγιο της Βάλια Κάλντα, σ’ ένα καταπράσινο τοπίο. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στη βάση μας, θα γράψω ένα ακόμη κείμενο-απολογισμό γενικού περιεχομένου για τις περιπέτειες μας αυτόν τον ένα μήνα στους δρόμους. Καλά ταξίδια σε όλους

Όλο το ταξίδι μας 

Διαβάστε για το σκεπτικό του ταξιδιού μας 

Διαβάστε για την 1η μέρα του ταξιδιού μας ” Αετομηλίτσα “

Διαβάστε για την 2η μέρα του ταξιδιού μας ” Πύρσόγιαννη”

Διαβάστε για την 3η μέρα του ταξιδιού μας ” Κόνιτσα, Πηγές Βελλάς, Κήποι “

Διαβάστε για την 4η μέρα του ταξιδιού μας ” Οδηγώντας στα Ζαγοροχώρια “

Διαβάστε για την 5η-6η-7η μέρα του ταξιδιού μας ” Βοβούσα-Το παραμυθένιο χωριό της Ηπείρου “

Διαβάστε για την 8η μέρα του ταξιδιού μας ” Στις μαρτυρικές Λιγκιάδες Ιωαννίνων “

Διαβάστε για την 9η μέρα του ταξιδιού μας ” Περιπλανώμενοι στην Ήπειρο “

Διαβάστε για την 10η μέρα του ταξιδιού μας ” Έτσι ξαφνικά “

Διαβάστε για την 11η-12η μέρα του ταξιδιού μας ” Καναλάκι – Αχέρωντας – Λούτσα “

Διαβάστε για την 13η μέρα του ταξιδιού μας ” Κορωνησία – Το ψαροχώρι που επιπλέει στο νερό “

Διαβάστε για την 14η-15η μέρα του ταξιδιού μας ” Είχαμε ανάγκη από μια Πάτρα “

Διαβάστε για την 16η-17η μέρα του ταξιδιού μας ” Η Ελαία και η καρέτα-καρέτα “

Διαβάστε για την 18 μέρα του ταξιδιού μας ” Καταρράκτες Νέδας, Ναός Επίκουρου, ποταμός Λούσιος “

Διαβάστε για την 19η μέρα του ταξιδιού μας ” Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Βυτίνα και ύπνο σε μοναστήρι “

Διαβάστε για την 20η μέρα του ταξιδιού μας ” Καταρράκτες Πολυλιμνίου, Βοιδοκοιλιά, Πύλος “

Διαβάστε για την 21η μέρα του ταξιδιού μας “Από την Πύλο στην Καρδαμύλη με στάση στον Φοινικούντα “

Διαβάστε για την 22η μέρα του ταξιδιού μας ” Μπαίνουμε στη Μάνη “

Διαβάστε εδώ για την 23η μέρα του ταξιδιού μας ” Μάνη Μάνη tour “

Διαβάστε εδώ για την 24η μέρα του ταξιδιού μας ” Μαγευτική Ελαφόνησος “

Διαβάστε εδώ για την 25η μέρα του ταξιδιού μας ” Μονεμβασιά είσαι μια κούκλα “

Διαβάστε εδώ για την 26η μέρα του ταξιδιού μας ” Ζαρούχλα, Λίμνη Τσιβλού και λίγο Αθήνα “

Διαβάστε εδώ για την 27η μέρα του ταξιδιού μας ” Η μοναδική Παύλιανη “

Διαβάστε εδώ για την 28η μέρα του ταξιδιού μας ” Ανατολικό Πήλιο “

Roadtrip – The end

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ελενη
Ελενη
14 Απριλίου 2020 16:09

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ομορφη πρωτοβουλία σας! Ολο αυτο μου φαίνεται πολύ δελεαστικο! Μια απορια εχω!:η σκηνή οροφης εμπιπτει στις διαταξεις περι ελευθερου κάμπινγκ ή οχι;

Κατερίνα Σαββίδου.
Κατερίνα Σαββίδου.
16 Ιουλίου 2019 18:52

Αχ βρε φίλοι μου πόσο όμορφα περνάτε και πόσο χαίρομαι με την χαρά σας. Ξέρω πως αυτά που περιγράφεις είναι μοναδικά, γιατί έχουμε ζήσει παρέα στην ύπαιθρο πολλά βράδια σε μακρινα μέρη. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να μπορούσαν έστω… να ονειρευτούν…
Πιστεύω κάποια στιγμή να περάσετε και από μένα…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x