Αργεντινή-Η χώρα του Μαραντόνα και του Τανγκό

Δε θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά, στο πρώτο μου υπερατλαντικό ταξίδι. Το 2007 λοιπόν, με φίλο, κάναμε πραγματικότητα ένα ταξίδι που ήταν όνειρο ζωής. Την Αργεντινή τη λατρεύουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Όπως κι εμείς. Το να βρεθούμε σε αγώνα της Μπόκα Τζούνιορς ήταν κάτι που το ονειρευόμασταν για χρόνια. Το να βρεθούμε στη χώρα του τανγκό, στη περιοχή Λα Μπόκα, στην πλατεία του Μαΐου… Τον Αύγουστο λοιπόν του 2007 αποφασίσαμε με το φίλο Γιάννη, να ταξιδέψουμε στο Μπουένος Άιρες.

Μπουένος Άιρες

3εκ ο πληθυσμός της πόλης, 12 μαζί με τα προάστια, διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στη χώρα. Βρίσκεται στην Νοτιοανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής, απέναντι από το Κολόνιαλ δελ Σακραμέντο της Ουρουγουάης. Η πόλη είναι έντονα επηρεασμένη από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και αναφέρεται ως “Παρίσι του Νότου” ή “Παρίσι της Νότιου Αμερικής”. Διαθέτει 24 ποδοσφαιρικές ομάδες, τις περισσότερες από κάθε άλλη πόλη στον πλανήτη.

Γήπεδα και Αξιοθέατα

Ως ποδοσφαιρόφιλοι όπως προείπα, επισκεφθήκαμε αρκετά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Της Μπόκα, της Ρίβερ, της Βελέζ, της Τίγκρες στο ομώνυμο προάστιο του Μπουένος Άιρες ενώ παρακολουθήσαμε και την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2007-2008 ανάμεσα στην Μπόκα Τζούνιορς και τη Ροζάριο Σεντράλ.

Περπατήσαμε άπειρα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και ο πιο εύχρηστος και βολικός τρόπος της μετακίνησης μας ήταν το μετρό. Οι θερμοκρασίες που συναντήσαμε ήταν 5 με 10 βαθμούς Κελσίου(καλοκαίρι στην Ελλάδα, χειμώνας στην Λατινική Αμερική) ενώ παρότι ήμασταν συνεχώς στους δρόμους, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια μας. Κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση απ’ όσο θυμάμαι(έχουν περάσει και 12.5 χρόνια μη το ξεχνάς) ήταν οι πολλοί άστεγοι που συναντούσαμε συνεχώς αλλά και οι πολλοί αστυνομικοί. Η περιοχή της Λα Μπόκα ήταν σίγουρα η πιο όμορφη περιοχή της πόλης που επισκεφθήκαμε.

Η λεωφόρος της 9ης Ιουλίου που βρίσκεται και ο οβελίσκος, ένα εθνικό μνημείο της χώρας, είναι ο φαρδύτερος δρόμος στον κόσμο με 16 λωρίδες. Στο προεδρικό μέγαρο(ροζ σπίτι) υπό την μόνιμη φρουρά 2 Αργεντίνων στρατιωτών, βρίσκεται η σωρός του απελευθερωτή της Αργεντινής και της Νότιας Αμερικής γενικότερα, Χοσέ Σαν Μαρτίν. Το είδαμε από κοντά και ήταν όντως πολύ έντονα το συναισθήματα.

Επίσκεψη στην Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη και συγκεκριμένα η πόλη Κολονιάλ, είναι περίπου δυο ώρες με το πλοίο από το λιμάνι του Μπουένος Άιρες. Μια μονοήμερη εκδρομή στη μικρή πόλη των 25χιλ κατοίκων, αξίζει όπως και να χει.

Μείναμε 9 βράδια στο κέντρο της πόλης. Μια εμπειρία μοναδική που αν θα το ξαναέκανα θα το συνδύαζα σίγουρα και με άλλες επιλογές στη χώρα, που βρίσκονται εκτός πρωτεύουσας(βλέπε καταρράκτες Ιγκουασού, Παταγονία κ.α)

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x