Νομός Φθιώτιδος-Eκδρομή στις Ράχες

Η θάλασσα του Μαλιακού κόλπου μπροστά από το Nisi

Ο Δήμος Φθιώτιδας έχει περίπου 160.000 κατοίκους. Με πρωτεύουσα τη Λαμία, είναι ένας νομός που δεν τον είχαμε συνδυάσει με θάλασσα και καλοκαίρι. Ένα διήμερο του Ιουνίου ήρθε η ώρα να πάρουμε τα μαγιό μας και να κατέβουμε για ένα τριήμερο απόδρασης, για ένα μεγάλο reunion της παρέας των 38 Ελλήνων που είχε ταξιδέψει λίγους μήνες νωρίτερα για εθελοντικούς σκοπούς, στο πανέμορφο Νεπάλ (θα αναφερθούμε σ ‘αυτό το ταξίδι μας σε άλλο άρθρο).

288 περίπου χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το χωριό Ράχες, ένας τουριστικός προορισμός κυρίως για τους κατοίκους της Λαμίας και των γύρω περιοχών. Οι Ράχες είναι ένα παραδοσιακό χωριό με πολύ εύκολη πρόσβαση από το εθνικό οδικό δίκτυο, σχετικά ήσυχο με νέο κόσμο και πολύ καλή νυχτερινή ζωή. Με μικρά ταβερνάκια, ουζερί, καφέ που σφύζουν από κόσμο. Σε ένα μαγαζάκι απ’ αυτά φάγαμε φρεσκότατα θαλασσινά.

To χωριό Ράχες με τα πολλά μαγαζιά της

Σ’ αυτό το όμορφο χωριουδάκι λοιπόν, ο Έλπις και η Δώρα, τα παιδιά που οργάνωσαν το ταξίδι μας στο μακρινό Νεπάλ, έχουν φτιάξει έναν πολύ ωραίο πολυχώρο, το Νησί, με υπέροχες σκηνές glambing, εστιατόρια, καφέ, πεντακάθαρες τουαλέτες και μπάνια, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, δράσεις για παιδιά, προβολές ντοκιμαντέρ, δωρεάν ελεύθερο κάμπινγκ και άλλα πολλά. Ένας χώρος για παρέα, για ζευγάρια αλλά φυσικά και για οικογένειες, σας τον συνιστούμε ανεπιφύλαχτα. Ένα περιβάλλον που εμπνέει τη Δημιουργία και την Ανακάλυψη!

Η είσοδος στο Nisi
Kάποιες από τις πολλές σκηνές για glamping
To πάρκινγκ και στο βάθος τα γήπεδα βόλει

Από κει και πέρα σε απόσταση λίγων λεπτών, για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports, υπάρχει η παραλία Φάρος, ένας παράδεισος για τους kite-surfers. Οι Ράχες προσφέρονται λόγω της τοποθεσίας, της σταθερότητας των ανέμων και του πολύ υψηλού ποσοστού ημερών με άνεμο σαν ένα από τα πλέον καταλληλότερα μέρη για ΚΙΤΕ στην Ελλάδα. Μια λωρίδα άμμου χωρίζει το spot σε flat και wave. Υπάρχουν σχολές εκμάθησης ΚΙΤΕ για όποιον ενδιαφέρεται (http://surfcampraches.gr). Παρακάτω ένα βίντεο του παγκοσμίου πρωταθλητή kite Liam Whaley τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στις Ράχες το καλοκαίρι του 2016

Χαμός από kite-surfers

Τη δεύτερη μέρα πήγαμε για μπάνιο στο γειτονικό, από την άλλη πλευρά, Αχλάδι. Σήμερα στο παραθαλλάσιο αυτό χωριό έχουν χτιστεί πολλές παραθεριστικές κατοικίες. Υπάρχουν αρκετές καφετέριες, μπαρ και ψαροταβέρνες στην παραλιακή ζώνη αλλά και γύρω από την ευρύχωρη πλατεία, που πήρε το όνομα της από τον νεαρό Αχλαδιώτη, χρυσό ολυμπιονίκη στη σφαίρα στους παραολυμπιακούς αγώνες 2008 στο Πεκίνο, Πασχάλη Σταθελάκου. Η παραλία είναι συμπαθητική και οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί.

  • 16.20€ τα διόδια που πληρώσαμε από Θεσσαλονίκη προς Ράχες
  • Εδώ και 3 χρόνια διεξάγεται το Ετήσιο Φεστιβάλ Kitesurfing & Windsurfing. Φέτος στις 13-14 Ιουλίου, οι καλύτεροι αθλητές της χώρας θα βρίσκονται εκεί και οι Ράχες θα γίνουν πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Extended Opportunity
Extended Opportunity
21 Απριλίου 2024 10:12

MobiApp AI – True Android & iOS Mobile Apps Builder (Zero Coding Required) https://ext-opp.com/MobiAppAI

Extended Opportunity
Extended Opportunity
24 Μαρτίου 2024 20:46

Elevate Learning Adventures with The Story Shack! A library of 200+ high-quality books tailored to the school curriculum. StoryShack’s Build a Book bundle features word searches, quizzes, creative coloring pages, high-quality images, and top SEO keywords. StoryShack’s StoryCraft Pro bundle includes the “Melody Minds Library” with 350+ music tracks and “AnimateMasters Pro,” offering 30+ categories of animations. And as if that’s not enough, here are the MEGA BONUSES: ✔ 100+ Mega Mazes Pack ✔ 100+ Sudoku Elements Pack ✔ 100+ Comic Book Template Pack ✔ 100+ Handwriting Practice Template Pack ✔ 100+ Kids Story Book Templates ✔ Canva Book Templates… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x